Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
ledna

Vernisáž výstavy David Claerbout Olympia

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Vernisáž výstavy David Claerbout Olympia, která představuje počítačem generovanou kopii berlínského olympijského stadionu.

Datum:28. 01. 20
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|galerie

Instalace Olympia je počítačem generovaná kopie berlínského olympijského stadionu, který je uprostřed časoprostoru vydán na pospas koloběhu přírody a jejím zákonům. Vidíme rozpad architektury na ruiny v reálném čase v průběhu tisíce let. Přes plynutí času, zůstává objekt trvajícím svědkem doby, vypovídajícím o historii lidstva. I když tento obraz postrádá lidský prvek, je zde metaforicky přítomen právě v podobě měnícího se životního cyklu. V průběhu projekce můžeme pozorovat růst plevelů „zavlažovaných“ počítačovým programem, který přesně reaguje na aktuální stav počasí v daném místě. Na Olympii se lze dívat také jako na pokus měřit biologické trvání (například čas jednoho lidského života) proti ideologické konstrukci, což platí obzvlášť v kontextu nacistické éry stadionu.

Kurátor: Petr Nedoma

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 79/12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: