Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
září

United Islands of Prague

Ostrovy s.r.o

zpět na výpis akcí
 

Druhý   víkend   v   září   bude   patřit  multižánrovému hudebnímu festivalu United Islands of Prague.

Začátek:12. 09. 20
Konec:13. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 23:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba zábava| party a kluby, poznání|

Festival se letos koná již po sedmnácté a přichází s řadou novinek. Mimo změny termínu, ke které došlo kvůli vládním nařízením spojených s COVID-19, se na festival mohou diváci těšit nově v areálu Výstaviště Praha Holešovice. Akce letos proběhne v „Deutsche Edition“ tedy v německé   edici   a   návštěvníci   se   tak   mohou   těšit   na   produkce   talentovaných hudebníků   z   našeho   sousedního   státu.   
 
„Jsme nadšení, že můžeme oznámit, že díky spolupráci s Německým velvyslanectvím, zastoupením Saska v Praze, Goethe Institutem a Českoněmeckým fondem budoucnosti přivezeme v září do Prahy to nejlepší ze současné německé hudební produkce,” říká organizátor festivalu United Islands of Prague David Gaydečka a dodává, že i přes přesun ročníku na září se diváci rozhodně nemusí o rozsah a kvalitu festivalu bát, vše totiž běží podle plánu. “Virus Prahu v březnu zhasnul a my se těšíme, že ji rozsvítíme. Neporušujeme tradici a připravujeme pro diváky festival, který mají rádi. Letos se můžete těšit na celou řadu hudebních objevů a vstup bude opět zdarma,” vysvětluje Gaydečka.
 
„Německo s radostí přijalo pozvání, aby se stalo partnerem letošního ročníku United Islands of Prague. Jak víte, město Praha hrálo klíčovou roli v procesu vedoucímu k německému sloučení přesně před 30 lety. Německo navíc 1. července letošního roku převezme předsednictví Rady Evropské unie. To jsou všechno dobré důvody k oslavě rozmanitosti v Evropě - s hudbou jak z Německa, tak z České republiky,“ říká o spolupráci velvyslanec Spolkové republiky Německo pan Christoph Israng.
 
S unikátním konceptem přidat k United Islands of Prague podtitul a přivézt do Prahy hudebníky z jedné země, naposledy z Británie, přišli organizátoři minulý rok a nápad sklidil mnoho pozitivních ohlasů. Letos se návštěvníci mohou   těšit   například   na   saskou DJskou noc, nebo bavorské kytarové odpoledne. Ředitel kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze Dr. David Michel upozorňuje i na saskou Club Night. „Jsem rád, že máme dlouho očekávanou příležitost k prezentování saských DJů zde v Praze“.
 
Ochuzeni samozřejmě návštěvníci nebudou ani o českou hudební produkci. „Věříme, že spojením českých a německých interpretů vznikne neopakovatelný hudební zážitek, který by si nikdo neměl nechat ujít,“ shodují se Petra Ernstberger  a Tomáš Jelínek, ředitelé Českoněmeckého fondu budoucnosti. Ředitelka Goethe institutu v Praze paní Angelika Ridder dodává, že institut tradičně spolupracuje a podporuje české kulturní akce a je ráda, že se letos mohou zapojit i do United Islands of Prague.

Ostrovy s.r.o
Tel: 257 325 041
Výstaviště 67
Praha - Holešovice, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: