Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
prosince

Adventní varhanní koncerty

JCH ART AGENCY PRAGUE

zpět na výpis akcí
 

Večerní varhanní koncerty v kostele sv. Františka u Karlova mostu jsou již po 27 let neodmyslitelnou součástí kulturního života Staré Prahy!

Datum:22. 12. 19
Cena:450 Kč
Čas:19:00 - 20:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

 Ave Maria a další slavné árie
Mozart | Bach | Dvořák | Händel | Schubert | Seger | Gounod | Franck | Vivaldi

Představte si navrátit se v čase a moci slyšet hudbu tak, jako v Mozartových časech.

Zažijte večer v úchvatném restaurovaném interiéru barokního kostela svatého Františka z Assisi v samém srdci Starého Města za poslechu druhých nejstarších varhan v Praze. Vedle skladeb světoznámých mistrů období baroka a klasicismu zazní i hudba českých autorů. Posluchačsky přístupná, avšak umělecky hodnotná dramaturgie střídá již tak bohatý barokní zvuk varhan a kombinace jejich spojení se sólovými nástroji či zpěvem předních českých umělců.

V kostele sv. Františka se nachází unikátní barokní varhany z roku 1702, které jsou druhým nejstarším nástrojem v Praze. Na tento proslulý, dnes navíc citlivě opravený nástroj, zde hrála řada osobností, vedle jiných i W. A. Mozart, A. Dvořák nebo J. F. N. Seger. Varhany jsou umístěny v pravé přední části kostela, je tak zajištěn skvělý akustický i vizuální zážitek.

Již tradičním překvapením pro Vás jsou i uvítací fanfáry v podání dvou trubačů ve stylizovaných kostýmech, hrané na „heroldské trompety“ po dobu 30 minut před začátkem koncertu na vstupním schodišti před kostelem sv. Františka.

Kostel je otevřený pro veřejnost ve dnech koncertů, od 11 do 17 hodin.
Na místě můžete také zakoupit vstupenky na koncert a rezervovat si zdarma pěkná místa, z nichž je v průběhu koncertu vidět na varhany i umělce, kteří prostor rozezvučí.

Více informací, jednotlivé termíny a koncertní programy:

VARHANNIKONCERTY.CZ

Kostel sv. Františka...
Tel: +420724192233
Křížovnické náměstí 3
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: