Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Jan Nebeský se po čtvrt století vrací k Samuelu Beckettovi. Tentokrát jde o autorské uchopení beckettovských témat a motivů.

Datum:10. 12. 19
Cena:od 170 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|divadla

Slova, která mi nepatří

Muž a žena u konce svých sil na pobřeží moře. Čas se zastavil. Vynořují se jen útržky vzpomínek. Nelze zůstat, nelze odejít. Nelze mluvit, nelze mlčet. A pocity? Beckettovská variace divadelního spolku Jedl. Jan Nebeský se po čtvrt století, kdy vznikla v Divadle Komedie jeho slavná inscenace Konec hry, vrací k Samuelu Beckettovi. Tentokrát jde o autorské uchopení beckettovských témat a motivů.

scénář: Lucie Trmíková

spolupráce na scénáři: Kristýna Nebeská

režie: Jan Nebeský

scéna: Anders Grønlien

kostýmy: Jana Preková

hudba: Aleš Březina

hrají: David Prachař, Lucie Trmíková a Clarinet Factory

Při příležitosti 30. výročí úmrtí Samuela Becketta, fascinujícího dramatika, prozaika a nositele Nobelovy ceny za literaturu, Centrum DOX oslovilo divadelního režiséra Jana Nebeského, který se výrazně podílel na výjimečné éře Divadla Komedie v druhé polovině devadesátých let. Svou hloubkou pohledu na svět a realitu, svým porozuměním má Nebeský k dramatikovi Beckettovi tak blízko jako málokterý český činoherní režisér. Nebeský svým výrazným tvůrčím rukopisem přetváří beckettovská témata a motivy do experimentální činohry s názvem Pan Pros s podtitulem Slova, která mi nepatří, jež bude v prostorách Centra DOX uvedena v premiéře 2. října 2019.

Tvorba spolku JEDL, který tvoří režisér Jan Nebeský, herečka a scenáristka Lucie Trmíková a herec David Prachař, je poctou absolutní svobodě v tvorbě a zcela souzní s programovou linií Centra DOX v oblasti živého umění nabízet půdu pro vzájemně obohacující setkání a znejistit alespoň na chvíli obvyklé způsoby vnímání. Centrum DOX tímto také realizuje strategii koprodukční podpory českých tvůrců s nezaměnitelným uměleckým přístupem a přispívá ke vzniku nových děl na hranici žánrů.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: