Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
září

Taková normální izraelská rodina

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Setkání s izraelským spisovatelem Eškolem Nevem a jeho novým románem Tři patra.

Datum:20. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní

Děj románu se odehrává v současném Tel Avivu, ale témata, která přináší, jsou obecně lidská a blízká čtenářům napříč kontinenty. Román líčí příběhy tří různých obyvatel domu stojícího na poklidném předměstí. Nevo zkoumá, co se stane, když je „spořádaný“ člověk žijící celkem všední život vystaven nějaké mimořádné události. Jak hluboce to otřese jeho světem a zavedenými pořádky? Jsou rozhodnutí postav a jejich důsledky nezvratné, nebo vždy existuje cesta zpátky? A chtějí se hrdinové tou cestou vůbec vydat?

V Izraeli se stal román Tři patra bestsellerem a patří k tomu nejlepšímu, co Nevo napsal. Román byl přeložen do více než deseti jazyků a letos by se měl dočkat i filmové adaptace.

Moderuje hebraistka a překladatelka Lenka Bukovská.

Překlad do češtiny zajištěn.

Připravila Knihovna Václava Havla ve spolupráci s nakladatelstvím Garamond.

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: