Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
září

Žižkov Parade, divadelní přehlídka

Stop Zevling

zpět na výpis akcí
 

Žižkovská lokální přehlídka pouličního a loutkového divadla, klaunerie, divadelního vyprávění, mikromagie s kartami a francouzskými šansony.

Začátek:04. 09. 19
Konec:14. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 20:00
Kategorie: kultura|divadla

Nultý ročník pouliční divadelní přehlídky „Žižkov Parade“ se odehraje v Mahlerových sadech, pod Žižkovskou věží, ve dnech 4. až 14. září 2019. Přehlídka představí malé české divadelní soubory a sólisty, provozující pouliční představení – klaunerie, loutkové divadlo pro malé i velké, pantomimu, mikromagii, francouzské šansony atp.
Iniciátorem přehlídky je režisér, herec a scénárista Martin Učík, emeritní člen Divadla Komedie MDP (1994–2002) zakladatel Bohnické Divadelní Společnosti, iniciátor a stavitel Studia Citadela (do r. 2008).
Bohnická Divadelní Společnost® – original sídlí od r. 2008 na Žižkově. V prostředí této městské čtvrti se zapojuje do místních aktivit, např. „Žižkovská noc“, „Žižkovské mezidvorky“, „Zažít město jinak“ aj.
Firma TOWER PARK PRAHA nabídla přehlídce bezúplatně hrací prostor. Jde o malý přírodní amfiteátr na konci parku.
Prvním impulsem k pouličnímu hraní pod žižkovskou věží bylo představení Bohnické divadelní společnosti maňáskové hry „Ufoun je kamarád“, obsahující prvek sci-fi příběhu a dobře tak koresponduje s futuristickou žižkovskou věží, připomínající vesmírnou loď.
ŽIŽKOV PARADE se odehraje od 4. až 14. září 2019 (s pauzou od 7. do 10. září). Tato pauza je zatím předpokládaná, při velkém zájmu se může hrát i průběžně a živelně. Pouliční přehlídka bude expandovat i na nám. Jiřího z Poděbrad.
Přehlídku zahájíme ve středu 4. září 2019 v 16.30 divadelním průvodem a ochutnávkou programu, od věže, na nám. Jiřího z Poděbrad. V 17.00 začne v malém přírodním amfiteátru první představení. Amfiteátr se nachází v Mahlerových sadech, hned vedle mateřské školy „Panda “, Fibichova 2.
Program a detailní plán začátků představení se právě připravuje. Hrát se bude v plánovaných dnech vždy odpoledne, v 17.00 a 17.30. Vstup na představení zdarma. Dobrovolné příspěvky „do klobouku“ jsou vítány.
Účastníky přehlídky prozatím jsou:
Klaun Bailo (pouliční klaun a improvizátor) FB@petr.biel
Rodinné divadlo – St. Exupéry Malý princ (nízkoprahové sociální loutkové divadlo) www.rodinnedivadlo.cz
Loutkové Divadlo Kalupína – H. Sachs: Kramářova nůše (renesanční frašky) www.skaagency.cz/divadlo-kalupinka/
Bohnická divadelní společnost® - M. Učík: „Ufoun je kamarád“ (maňáskový sci-fi thriller) www.bohnicka.eu
Antonín Novotný – O panence, která tenounce plakala a jiné pohádky (laskavé a vtipné pouliční divadlo pro malé i velké) www.divadlotondynovotneho.cz
Petr Kasnar – mikromagie s kartami www.kouzelnik.com
Přemysl Bukovský – „Punch a Judy“ (slavná maňásková dvojice z klasických anglických lidových her) www.bukovsky.improvizace.cz
Jessica May – CaféBaret + Petr Novák (akordeony, fr. šansony a lidovky) FB@JessicaMayLive

Stop Zevling
Tel:
Mahlerovy sady pod televizní věží
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: