Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
června

Adam Jílek - Anticipace

Galerie 1

zpět na výpis akcí
 

Dosud největší a nejrozsáhlejší výstava obrazů Adam Jílka. A to v samotném srdci Prahy, v krásných prostorách Galerie 1.  

Začátek:04. 06. 19
Konec:28. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

K vidění je zde přes dvacet velkoformátových realistických obrazů plných emocí.

Absolvent Akademie výtvarných umění v Praze, který prošel mnoha ateliéry od klasické malby až po restaurování klasických malířských děl.

Ústředním prvkem Adamovy tovrby jsou zvířecí motivy, kterým propůjčuje lidkské vlastnosti. V obrazech také silně dominuje bílá barva symbolizující klid, čistotu a neposkvrněnost, ale i prázdnotu. Děj se soustředí a odehrává především ve výrazu, ale také v očích němé tváře. Zvířata byla po celou dobu v historii umění jako taková opomíjena, až doposud, kde jsou ústředním prvkem právě v tvorbě Adama Jílka. K jejich zobrazování tíhne také z důvodu, že zvířatům rád propůjčuje lidský charakter a používá tak často ve svých dílech satiru.

Adamova díla jsou zastoupena v soukromých sbírkách nejen v Evropě, ale i v USA. Přesto, že je teprv krátce po dokončení AVU, má za sebou několik zajímavých výstav, například v Národní galerii Veletržního paláce, v galerii Tančícího domu nebo také na Floridě v Miami.

Galerie 1
Tel: 775 158 112
Štěpánská 47
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: