Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
června

The Trouble Is Staying

MeetFactory

zpět na výpis akcí
 

Výstava čerpá z myšlenek Donny Haraway o překonání konvenčních narativů naděje a zoufalství ve vztahu k podmínkám na naší vyčerané planetě.

Začátek:26. 06. 19
Konec:08. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Výstava čerpá z myšlenek Donny Haraway o překonání konvenčních narativů naděje a zoufalství ve vztahu k nepříznivým podmínkám na naší vyčerané planetě. Haraway tvrdí, že místo toho se musíme s těmito problémy naučit existovat a vytvářet s nimi podivná příbuzenství (oddkin): „navzájem se potřebujeme při nečekaných spolupracích a v nečekaných kombinacích, v horkých hromadách kompostu. Vznikáme společně, nebo vůbec.”

Sedm mezinárodních umělkyní a umělců rozvíjí tuto filosofii koexistence; jejich díla společně odhalují etické i praktické možnosti pro vytvoření starostlivého, pečujícího světa. Pomocí gest, slov, zvuků a překvapivých symbióz vytvářejí představu světa, kde se mnohodruhová „havěť“ – lidská i nelidská – navzájem učí schopnosti přetvářet, přehodnocovat a opětovně prožívat svět a reagovat na něj a zároveň znovu nacházet spojení mezi sebou.

MeetFactory
Tel: 251551796
Ke Sklárně 15
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: