Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
června

KOA:Benefiční koncert k nedožitým 60.narozeninám Zuz...

Malostranská beseda

zpět na výpis akcí
 

Kapela KOA, která doprovázela Zuzanu Navarovou, oslaví její nedožité 60. narozeniny velkolepým koncertem.

Datum:17. 06. 19
Cena:390 Kč
Čas:20:00 - 22:30
Kategorie: kultura|koncerty

KOA zahraje ve složení, ve kterém koncertovala v závěru své kariéry a krátce také po smrti Zuzany Navarové. V tomto složení se na pódiu neobjevila od r. 2010, kdy oznámili oficiální rozpad. Diváci se tedy mohou těšit na akordeonistu, pianistu a zpěváka Mária Biháriho, kytaristu Omara Khaouaje, basistu Františka Rabu a perkusistu Camila Callera. Skupina vystoupí za doprovodu dalších hostů, mj. zpěváka a kytaristy Norbiho Kovácse nebo šansoniérky Markéty Burešové. Výtěžek z benefičního koncertu poputuje na účet nadace Život umělce, v jejímž čele stála Zuzana Navarová v 90. letech.

Šansoniérka a herečka Markéta Burešová, která na benefičním koncertě část Zuzaniných písní zazpívá, je známá např. pro své koncerty s uskupením Chantet, ve kterém zpívá za doprovodu piana a smyčcového kvarteta. Repertoár a písně Zuzany Navarové zpívá v posledních letech s Bihárim pravidelně na koncertech Pocta Zuzaně Navarové, se kterými pravidelně vyprodávají právě Malostranskou besedu. Norbi Kovács je úspěšný český kytarista, člen skupiny Ivan Hlas Trio, který v minulosti spolupracoval např. také s Radůzou nebo právě s Máriem Bihárim.

V posledních 10 letech spolupracovali členové kapely s většinou významných osobností české hudební scény a většina z nich působí v současnosti také se svými vlastními hudebními ansámbly. Mário Bihári koncertuje pravidelně s romskou kapelou Bachtale Apsa, Omar Khouaj zase vede instrumentální soubor Omar Guitar Band.

Nadace Život umělce vznikla v roce 1992 a jednou z jejích hlavních činností je podpora projektů mladých umělců, studentů konzervatoří a uměleckých vysokých škol při přechodu do profesionálního uměleckého prostředí.

Malostranská beseda
Tel: 257409123
Malostranské náměstí 21
Praha 1, 11800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: