Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
června

Ratha Yatra, festival ozdobených vozů

Rathayatra

zpět na výpis akcí
 

Letošní 12. ročník festivalu Ratha-yatra se bude slavit v neděli 16.6. Do ulic starého města průvod vyrazí v pravé poledne z Náměstí Republiky.

Datum:16. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 20:00
Kategorie: kultura|ostatní, hudba

Letošní 12. ročník festivalu Ratha-yatra se bude slavit v neděli 16.6. Do ulic starého města průvod vyrazí v pravé poledne z Náměstí Republiky, kam se vrátí. Tam také v 15 hod začne doprovodná, kulturní akce.

Ratha-Yatra, neboli festival vozů není jen pestrobarevnou přehlídkou v indickém stylu. Své kořeny má tato slavnost v indickém městě Purí, kde se poprvé konala již před pěti tisíci lety. Dnes se tento festival slaví ve všech metropolích světa a je nedílnou tradicí.

Festival svou nadčasovostí, kulturní a duchovní hodnotou pomáhá ve sbližování lidí bez rozdílu rasy, přesvědčení a společenského postavení. Cílem projektu je vytvořit radostnou a pospolitou atmosféru pro všechny zúčastněné lidi. Je určen pro všechny společenské třídy a věkové kategorie. Snahou organizátorů je seznámit s touto úžasnou a starodávnou kulturou Indie co nejširší spektrum lidí. Součástí kulturního odpoledne je i festivalové městečko s různorodými stánky. Jako každý rok nebude chybět stan s vegetariánským menu zdarma pro všechny návštěvníky! Pro nejmenší návštěvníky chystáme dětský koutek s kreativním tvořením.

Festival barev, hudby a tance má přátelskou, rodinnou atmosféru, a je velice vhodný pro rodiny s dětmi.

Ratha Yatra
Tel:
Náměstí Republiky
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: