Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
června

Mistři animace: South Park: Peklo na Zemi

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

 Letos slavíme dvacáté výročí premiéry tohoto klasického animovaného muzikálu, který to dotáhl až na oscarovou nominaci za Nejlepší píseň.

Datum:24. 06. 19
Cena:130 Kč
Čas:20:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

Dva roky poté, co se seriál South Park poprvé objevil na televizních obrazovkách a stal se mezinárodní senzací, přišel do kin jeho doposud jediný celovečerní film. Letos slavíme dvacáté výročí premiéry tohoto klasického animovaného muzikálu, který to dotáhl až na oscarovou nominaci za Nejlepší píseň. Přijďte zavzpomínat na dobu, kdy hláška „Zabili Kennyho, parchanti“ byla neodmyslitelnou součástí South Parku a kdy ještě jeho přímočarý vizuál vznikal ruční animací. Celovečerák od Treye Parkera a Matta Stonea navíc představuje důmyslnou hru s americkou ratingovou asociací, která na základě vychytralých obezliček musela film oplývající vulgarismy, násilím, blasfemií, černým humorem a adorací Satana vyhodnotit shovívavějším stupněm přístupnosti. V souladu s tím se děj spektakulárního blockbusteru točí kolem toho, že ústřední čtveřice spolužáků Kyle, Stan, Kenny a Eric vyrazí do kina na nový zahraniční kanadský film, který je mládeži nepřístupný, protože se v něm mluví sprostě a obsahuje návodné pasáže flatulence. Když snímek naruší jejich křehké dětské mysli a jeden z nich v následku napodobování scény z filmu zemře, vede to rodiče k absurdním zásahům eskalujícím až do vyhlášení války Kanadě.

Jak říká režisér Brad Bird, animace není žánr, nýbrž médium, ve kterém mohou vznikat jakékoli žánry. Tento pravidelný programový cyklus proto nedělá rozdíly mezi filmy pro dospělé či pro děti. Chce na plátno kina Aero přinést nejvýraznější počiny světové animované tvorby od věhlasných kultovek přes osobité autorské počiny až po generační ikony, na které je radost se podívat v jakémkoli věku.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: