Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

KOULENÍ

Divadlo DISK

zpět na výpis akcí
 

RITUÁL SYMBOLICKÉHO PŘEDÁNÍ DISKU NASTUPUJÍCÍMU ROČNÍKU

Datum:01. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 23:00
Kategorie: kultura|divadla

  RITUÁL SYMBOLICKÉHO PŘEDÁNÍ DISKU NASTUPUJÍCÍMU ROČNÍKU.

Dlouholetou tradicí, která se v DISKu dochovala dodnes, je rituál symbolického odevzdání putovního "disku", znaku divadla, absolventy nastupujícímu ročníku. Jde o někdejší velký disk z fasády Unitarie, který kdysi označoval budovu divadla DISK v Karlově ulici č. 8. Současní a příští absolventi herectví, dramaturgie a režie DAMU kutálí tímto velkým dřevěným kolem po jevišti, jde z ruky do ruky, a když končí v rukou posledního studenta nového ročníku, měl by jeho nápis vyjít vodorovně a hlavně ne vzhůru nohama. To by byla pro nastupující herce špatná předpověď. Tímto gestem přebírá příští čtvrtý ročník své divadlo, svou studijní scénu. Součástí rituálu je také otiskování palce na disk a vypití lahve "alkoholu s lidskou tváří". Poté absolventi svedou boj o střepy z rozbitých lahví a následuje jmenovité rozloučení. Studenti, kteří odcházejí z DISKu, jsou jednotlivě představeni a každý má možnost říct pár slov na rozloučenou, většinou poděkování pedagogům.

 

 

 

Divadlo DISK
Tel: +420 234 244 254
Karlova 26
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: