Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
dubna

Večery s reportéry: Poláci a Češi 30 let poté / změna

Knihovna Václava Havla

zpět na výpis akcí
 

Výroční debatní cyklus o proměnách v Česku a Polsku.

Datum:16. 04. 19
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní

Odteď bude všechno jinak! Překotný přechod ke kapitalismu a pluralismu, odstartovaný v roce 1989, zasáhl do běžného života každé rodiny i představ o směřování státu. Filozof a publicista Dariusz Karłowicz a komentátor a bývalý ředitel ČRo Vltava Petr Fischer budou diskutovat o tom, jak se změnila polská a česká společnost. O střetu starého a nového světa, hledání vzorů a vlastních cest do budoucnosti. Lepší zítřky jsme budovali před rokem 1989, jaké budujeme teď?

Rok 1989 byl pro středoevropské země novou startovní čárou a zároveň výzvou vyrovnat se s mnoha vnitřními problémy. Třicet let po pádu komunismu polští a čeští novináři a osobnosti veřejného života diskutují o proměnách v našich zemích. Výroční debatní cyklus vznikl ve spolupráci Knihovny Václava Havla a Polského institutu v Praze.

Za podpory Česko-polského fóra Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Debata se uskuteční v českém a polském jazyce, simultánní tlumočení z/do obou jazyků zajištěno.

Knihovna Václava Havla
Tel: 222220112
Ostrovní 13
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: