Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
února

Vladimír Kopecký. Střet barev

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

V Museu Kampa je představena kolekce děl Vladimíra Kopeckého z posledních dvou let – celá instalace je pojata jako jedno velké autorské dílo.

Začátek:05. 02. 19
Konec:02. 06. 19
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Významný sklář a malíř Vladimír Kopecký začal svoji uměleckou dráhu v padesátých letech 20. století, kdy se podílel na fenomenálním úspěchu československého pavilonu na EXPO ’58 v Bruselu; v dalších letech vytvořil řadu realizací i samostatných uměleckých děl, zastoupen je v prestižních domácích i zahraničních veřejných i soukromých sbírkách.
Tvorba Vladimíra Kopeckého zahrnuje celou řadu přístupů, nejčastěji je zmiňována polarita geometrického řádu a gestické malby. Ovšem Kopecký je také jeden z českých nejvýraznějších koloristů; barva je důležitým pojítkem jeho pestré a rozsáhlé tvorby a je to také jedna z nejdůležitějších charakteristik Kopeckého tvorby. Barva ve sklářském pojetí znamená její větší svébytnost, průsvitnost, zároveň specifické ohraničení barevného pole s průniky jednoho tónu do druhého. Unikátní, často radikální použití barvy (jak v malbě, tak v realizacích ve skle) většinou nerespektuje žádné prověřené zákony barevné skladby či barevných vztahů léta užívaných ve výtvarném umění. Kopecký pracuje s barvou jako se zvláštní materií, která se stává hlavní tvárnou složkou díla. Její pomocí buduje strukturu či prostorové řešení vytvářející vlastní charakter díla, jedinečné jsou i barevné kombinace.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: