Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
února

Marie Lukáčová: Magie v době konjunktury

MeetFactory

zpět na výpis akcí
 

Magie v době konjunktury navazuje na předchozí angažované umělecké projekty a aktivistickou činnost Marie Lukáčové.

Začátek:14. 02. 19
Konec:07. 04. 19
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

Magie v době konjunktury navazuje na předchozí angažované umělecké projekty a aktivistickou činnost Marie Lukáčové. Ještě během studií zpracovávala (často ve spolupráci s umělcem Jakubem Ročkem) témata blížící se apokalypsy způsobené palčivými krizemi dnešní doby: geopolitickou situací, hyperkapitalismem, ekologickou hrozbou anebo nadvládou machistického „silnějšího pohlaví“. Její videa, která často propojuje s komiksovou kresbou a 3D animací, se většinou pohybují v kulisách dystopických světů a připomínají post-surrealistické vizuální koláže.

Marie Lukáčová vidí chyby v systému a ty jí nedají spát. Zpracovává je v příběhových liniích svých děl, kde svou frustraci a naštvání filtruje s osobitě drzým humorem a mladistvou urputností. Chyby v systému se projevují také formálně: v deformovaném obrazu, rušivých šumech a ostrých střizích. V poslední době se v její tvorbě stále více dostává do popředí hudba: z pouhého podkresu se stává hlavním hybatelem děje, z autorských dialogů se stávají autorské songy. Marie postupně dochází k rapovému projevu a s pomocí hudebních producentů nachází svůj vlastní beat. Její texty získávají podobu protest songů. Nejsilněji byl doposud její hlas slyšet v souvislosti s ostrou kritikou heteronormativního nastavení současné společnosti a genderové nerovnosti nejenom v prostředí českých uměleckých škol.

MeetFactory
Tel: 251551796
Ke Sklárně 15
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: