Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
února

Naše požadavky jsou

Kampus Hybernská

zpět na výpis akcí
 

Autorská výstava k připomínce upálení Jana Palacha, Jana Zajíce, Kunchok Wangmo, Kalsanga Wangdu a stovek dalších (ne)známých lidských pochodní.

Začátek:01. 02. 19
Konec:25. 02. 19
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: kultura|galerie

Jan Palach a Jan Zajíc se svými soupoutníky z organizace Živé pochodně dnes žijí v Tibetu. GOGLMOGL produktion se jim rozhodl vyslat bratrskou pomoc v podobě uměleckého dua VerRich v minimální hodnotě 425 tibetcoinů…

Výstava „Naše požadavky jsou“ připomíná čin Jan Palacha, kterým protestoval proti sovětské okupaci Československa a rezignaci naší společnosti tváří v tvář této situaci. Zároveň jej staví do souvislosti s dalšími lidskými pochodněmi a dnešním Tibetem. Původně samostatný stát, od roku 1951 soustavně okupovaný Čínskou lidovou republikou, je dnes druhým nejméně svobodným místem na světě hned po Sýrii a k sebeupálení jako formě protestu proti čínskému útlaku zde dochází ve stovkách případů.
Tyto skutečnosti jsou na výstavě reflektovány v žánru performance art, tedy jednotlivých performativních akcí, které se odehrály v létě 2018 při příležitosti 50. výročí srpna 1968 v bývalém vojenském újezdu Ralsko. Tento specifický prostor na severu Čech po 23 let formovali naši okupanti a jejich otisk je v paměti místní krajiny a lidí dodnes přítomný.

Performance v provedení dua VerRich (Veronika Kyrianová, Richard Němec) jsou na výstavě představeny formou fotodokumentace a také jako písemný záznam akcí. Fotografy performance jsou Christian Kasners a Richard Hodonický.
Unikátní soubor 21 fotografií z 21. srpna 1968 v Praze, který výstavu uvádí, nafotil Michal Němec.
Autorkami*Autory výstavy je umělecké duo VerRich, působící v Praze a severních Čechách, které dlouhodobě proti své vůli realizuje různé megalomanské divadelní, performativní a výstavní projekty za cenu velkých osobních ztrát.

Kampus Hybernská
Tel:
Hybernská 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: