Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
února

Legendy v Aeru: Apokalypsa

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Spektakulární a hvězdně obsazený válečný epos Francise Forda Coppoly.

Datum:18. 02. 19
Cena:130 Kč
Čas:20:00 - 23:30
Kategorie: kultura|kina, klasika

V roce 1979 se po deseti letech komplikovaného vývoje dočkal premiéry spektakulární a hvězdně obsazený válečný epos Francise Forda Coppoly. Z filmu podle scénáře Johna Miliuse, který zpracovává šílenství vietnamské války optikou románu Josepha Conrada Srdce temnoty, se stal jeden z nejuznávanějších milníků světové kinematografie. Coppola o náročném natáčení, jež ho dohánělo až na pokraj příčetnosti a k pokusům o sebevraždu, trefně prohlásil, že Apokalypsa není pouze filmem o válce ve Vietnamu, ale přímo jejím produkčním ekvivalentem. Příznačně sám tehdejší verzi uvedenou do kin nepovažoval za finální a na sklonku devadesátých let se ke svému mistrovskému počinu vrátil, aby ve spolupráci se střihačem Walterem Murchem vytvořil definitivní podobu. V roce 2001 uvedená verze s anglickým titulem Apocalypse Now Redux představuje legendární film coby více jak tříhodinovou strhující a uhrančivou fresku, na níž se opulentní výjevy válečného chaosu snoubí s psychedelickými impresemi konfliktů uvnitř lidských duší.

Některé filmy jsou věčné. Prověřil je čas, diváci i kritika. V Aeru věříme, že takové tituly patří na velké plátno a stojí za to se k nim vracet a připomínat si, proč je tolik milujeme. Cyklus Legendy v Aeru vám každý měsíc jeden takový legendární snímek představí.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: