Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
června

Balet v kině: Romeo a Julie - Královský balet Londýn

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Balet o třech dějstvích. Přímý přenos.

Datum:11. 06. 19
Cena:300 Kč
Čas:20:15 - 23:30
Kategorie: kultura|divadla

Romeo and Juliet | Royal Ballet, GBR, 2019, 195 min,
Režie: Kenneth MacMillan,
V původním znění bez titulků

Choreografie Kenneth MacMillan Hudba Sergej Prokofjev

V choreografii Kennetha MacMillana prožívají Shakespearovi milenci lásku a tragédii v mistrovském díle baletu 20. století. Věčný příběh Shakespearových milenců je znám na celém světě. Od premiéry Romea a Julie v roce 1965 v Královském baletu patří choreografie Kennetha MacMillana ke klasickým dílům moderního baletu. Choreografie vyjadřuje emoce dvou mladých lidí, kteří se do sebe zamilovali navzdory překážkám, jež zapříčiní tragický konec jejich příběhu. Obnovené inscenace dávají novým tanečníkům příležitost interpretovat nešťastné milence. Celý soubor se podílí na barvitosti a životě renesanční Verony, kde se živé dění na tržišti promění v souboj a rodinný konflikt přinese tragédii Montekům i Kapuletům.

Královský balet v Londýně získal za 300 let své existence jedinečné renomé. Českým divákům přinášíme v přímých přenosech do kin vždy to nejlepší z aktuální sezóny, která klasicky nabízí vděčné rodinné inscenace, nesmrtelné baletní klasiky i progresivní novinky.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: