Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

V roce 2019 uplyne přesně 100 let od vydání prvního českého díla o tarotu.

Začátek:03. 01. 19
Konec:17. 03. 19
Cena:180 Kč
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|

V roce 2019 uplyne přesně 100 let od vydání prvního českého díla o tarotu, se kterým krátce po vzniku republiky přispěchal „duchoborec“ Ladislav Danko. Od té doby se tarot šíří českými okultně-uměleckými sférami, kde zanechává mohutné výtvarné stopy, které se však v prostředí urputných totalitních režimů vzápětí vytrácejí. Tato drobná grafická díla se pak uchovají většinou jen díky sběratelskému nadšení několika málo zájemců o tento prazvláštní svět symbolů a archetypů.

Výstavou Český tarot se tedy pokoušíme vzkřísit českého tarotového fénixe z popela, což činíme skrze evokaci velkých jmen našeho mohutného hermetického panteonu: Griese + Destin + Kodym + Lasenic + Kužel + Hejhal + Svoboda + Vlasák + Soukal + Abba + Osvald + Stejskal… Všichni tito alchymisté, mágové, astrologové a kabalisté jsou zároveň uchvatitelé a vyznavači mystérií krásy, z nichž plynoucí prožitky pak otiskují právě do tarotu. Jistá část nebe tak sestupuje na zem, pro tuto chvíli do Malé věže Centra současného umění DOX.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: