Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
prosince

Já, Maria Callas

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

Poprvé, čtyřicet let po své smrti, vypráví nejslavnější operní pěvkyně všech dob svůj příběh – a to vlastními slovy. 

Datum:17. 12. 18
Cena:80 Kč
Čas:19:00 - 21:30
Kategorie: kultura|kina

Výjimečný dokument o řecko-americké operní ikoně je důmyslně sestavený z dosud neznámých archivních záběrů, nezveřejněných fotografií a nahrávek, osobní korespondence i unikátních zákulisních scén. Jejich prostřednictvím odhaluje snímek Toma Volfa podstatné rysy charakteru výjimečné ženy, která se ze skromných začátků v New Yorku stala zbožňovanou mezinárodní superstar. Nechybí ani intimní vhled do jejích obav, strachů a depresí: Callasovou tu uslyšíme vyprávět o umění a rodině, ale také o milostné zradě. Maria Callas: vášnivá i tragická diva, bytost pevná i křehká – ale vždy fascinující. Vypravěčkou je slavná francouzská herečka Fanny Ardant, z jedinečných archivních záběrů promlouvají Maria Callas, Aristoteles Onassis, Vittorio De Sica, Pier Paolo Pasolini, Omar Sharif, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, John F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly a Liz Taylor. 
„Ryzí hold Marii Callas jakožto geniální umělkyni, která se cele oddala svému publiku.“ / Variety 
„Pro milovníky opery naprostá nutnost.“ / NOW Toronto 

Lektorský úvod Vladimíra Hendricha

Městská knihovna v P...
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: