Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
září

Pablo Picasso. Vášeň a vina.

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Výstava Pablo Picasso Vášeň a vina představuje rozsáhlý grafický cyklus La Suite Vollard ze sbírek prestižního Musea Královny Sofie v Madridu. 

Začátek:15. 09. 18
Konec:20. 01. 19
Cena:190 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Picassova práce, jak sám přiznává, je deníkem, který odráží jeho životní příběh. Grafické listy z La Suite Vollard hovoří o bouřlivém období rozchodu s jeho první ženou, ruskou baletkou Olgou Chochlovou, a o vášnivém vztahu k mladičké Marii-Thérėse Walter, ale jsou také úvahami o smyslu umění. Jednotlivé tisky pojaté v neoklasickém stylu, odrážejí Picassovy erotické a umělecké posedlosti, manželské potíže a stále temnější politickou situaci v Evropě. V návaznosti na tuto grafickou sérii vzniklo nejslavnější Picassovo dílo Guernica.

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
U Sovových mlýnů 2
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: