Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
listopadu

Czech Design Week - International Design Festival

Czech Design Week - International Design Festival

zpět na výpis akcí
 
Tip

Czech Design Week je týdnem, při kterém se snažíme představit jedinečné české i zahraniční umělce vyznačující se svým osobitým rukopisem.

Začátek:28. 11. 18
Konec:02. 12. 18
Cena:150 Kč
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|design

Czech Design Week, to je jedinečný festival plný výstav, přednášek a diskusí s více než 150 předními a začínajícími tvůrci z České republiky i zahraničí. 

Termín akce:
28. 11. – 2. 12. 2018

Návštěvní doba:
Středa: 18:00 – 21:00 ( slavnostní zahájení )
Čtvrtek až Neděle: 10:00 – 21:00
 
V pořadí již 5. ročník Czech Design Week proběhne v termínu od 28.11 – 2.12.2018 v prostorách Kongresového centra Praha. Přehlídka designu představí na stovku českých a zahraničníchdesignerů a svým návštěvníkům nabídne to nejlepší z českého skla, porcelánu, šperků, interiérového designu, design studií, dětského interiéru, originálních hraček, dále pak grafický design, umění, či průmyslový design.

Další autorská díla designérů budou k vidění ve více než dvaceti partnerských Design Store obchodech v centru Prahy.
 
„Prostory Kongresového centra jsme kromě bohatých prostor interiéru vybírali i kvůli historickému významu samotné budovy. Československo si připomíná 100 let od založení republiky a málokdo například ví, že právě zde probíhala v roce 1989 intenzivní jednání o uspořádání první svobodné československé vlády, republiky a také o podobě prvních svobodných voleb po listopadu 1989,“ zmínil k výběru budovy ředitel festivalu Lukáš Pipek.
 
Kongresové centrum Praha ukrývá nejen prostory pro výstavy, kongresy či konference, ale i nespočet uměleckých originálních děl, která mají v dnešní době nevyčíslitelnou hodnotu. Bohatě jsou zastoupena především díla textilní a sklářská, dále pak práce z kovu a volná díla malířská i sochařská. Velký důraz byl kladen také na design a provedení řemeslných a užitkových prvků.
 
Kongresové centrum Praha skrývá skvosty od sklářů Stanislava Libenského a Jaroslavy Brychtové - Žena s holubicí, malíře Cyrila Boudy, akademického sochaře Františka Víznera nebo sklářského výtvarníka Františka Procházky.
 
Zásadní proměna festivalu probíhá také formou prezentace. „Od opuštěných domů se designéři nyní přesunou k paneláži v otevřeném prostoru,“ dodává ředitel festivalu.
 
Kromě českých designerů podpoří CZDW i zahraniční autory. Tento rok navázal spolupráci s producenty  Milan Design Week a Praze tak představí několik zajímavých expozic. „Instalace, která bude plně v rukou našich designéru, pojme přes třicet zahraničních umělců a bude převezena několika kamiony do Prahy,“ zmínila Gloria Gazzoldi, produkční týmu Milan Design Week.
 
Další doprovodnou akcí CZDW bude Design fórum, konference o designu,  která se uskuteční 30.11.2018.

Czech Design Week
Tel: 702009667
5. května 1640/65
Praha 4, 140 21
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: