Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
října

Republika československá 1918–1939

Akademie věd České republiky

zpět na výpis akcí
 

Unikátní výstava vám představí dosud nepříliš známé okolnosti a fakta ohledně vzniku a vývoje Československé republiky.  

Začátek:26. 10. 18
Konec:26. 11. 18
Cena:Zdarma
Čas:08:00 - 22:00
Kategorie: kultura|galerie

Věděli jste, že namísto korunami a halíři jsme mohli platit sokoly a káňaty? Že Němců žilo v Československu o milion více než Slováků? Na co chodili lidé za první republiky do kina a co byly žebračky?

Unikátní výstava "Republika československá 1918–1939", kterou pořádá Akademie věd ČR na základě dotace Úřadu vlády ČR, vám představí dosud nepříliš známé okolnosti a fakta ohledně vzniku a vývoje Československé republiky, její vzestupy, pády a významné milníky. Trvá od 3. září do 29. listopadu, přičemž zavítá do 24 měst, kde se pokaždé zdrží přibližně po dobu jednoho měsíce. Vždy bude umístěna na dobře přístupném veřejném místě a vstup na ni bude zdarma.

Výstava vznikla ve spolupráci Masarykova ústavu a Archivu AV ČR a Střediska společných činností AV ČR a má formu čtrnácti velkoformátových panelů. Témata pokrývají hodnoty nové sebevědomé republiky, demokracie, prezidenta jako velký vzor, ale i pokrok v ideové a praktické rovině nebo fenomén celebrit, který už v té době také existoval.

Slavnostní vernisáže s bohatým tematickým programem se uskuteční v pátek  7. 9. 2018 v Brně na Moravském náměstí a v sobotu 27. 10. 2018 v Praze na náměstí Jana Palacha. Program vernisáží a další informace najdete na stránkách výstavy www.republikaceskoslovenska.cz.

Zapojit se můžete také do soutěže, stačí pořídit fotografii při návštěvě výstavy a umístit ji na svůj Instagram s hashtagem #republikaceskoslovenska. Pravidla soutěže naleznete na webu výstavy.

Výstava je součástí projektu Společné století.

Akademie věd České r...
Tel: 221403111
Náměstí Jana Palacha
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: