Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
srpna

Letní kino: Můj neznámý vojín, Člověčina

Pragovka

zpět na výpis akcí
 

Záměrem je navázat na místní – pragováckou – uměleckou tvorbu převážně mladých tvůrců a obohatit ji o další, tedy filmovou dimenzi.   

Datum:23. 08. 18
Cena:Zdarma
Čas:20:45 - 23:00
Kategorie: kultura|kina
Pragovka po letošním úspěchu prvních čtyř večerů s letním kinem a filmy FAMU, pokračuje v takto započaté dramaturgii i dalšími večery s filmy studentů této přední české filmové školy. První tři nadcházející večery budou navíc doplněné o krátké snímky projektu My Street Films. (O projektu více viz: mystreetfilms.cz). Projekce už tradičně probíhají ve druhém zálivu Pragovky.
Pro Pražáka představuje Pragovka a její okolí krásný výlet do Ostravy, který však trvá metrem jen patnáct minut z Václaváku do stanice Kolbenova; do míst, kde se ulice jmenují zpravidla po tom, co v nich dávno zkrachovalo a v jejíchž postindustriálních prostorách působí silná umělecká komunita.

Záměrem tvůrců programu zdejšího letního kina je navázat na místní – pragováckou – uměleckou tvorbu převážně mladých tvůrců a obohatit ji o další, tedy filmovou dimenzi. 

Dramaturgie budoucích večerů se nyní lehce proměnila: vybrána byla konkrétní témata, která umožňují na půdorysu každého večera ukázat umělecky různorodé uchopení problému jednotlivými autory. Zároveň budou první tři večery doplněny o prezentaci vítězných filmů projektu My Street Films CZ, který podporuje začínající filmaře a propaguje dokumentární žánr nejen pořádáním přednášek známých dokumentaristů. 


V případě nepříznivého počasí se promítá uvnitř budov Pragovky. 
V areálu je možnost využít občerstvení v přilehlé kavárně-baru.
Vstupné: Zdarma.

23.8. Fero Fenič: Člověčina
Anna Kryveno: Můj neznámý vojín
Filmy budou uvedeny režiséry, Ferem Feničem a Annou Kryvenko.
Pragovka
Tel:
Kolbenova 616/34
Praha 9, 190 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: