Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
srpna

Kino: Krátký film o zabíjení (1987)

Letní retrokino na střeše Veletržního paláce a ...

zpět na výpis akcí
 

Letní retrokino na střeše Veletržního paláce a v zahradě AVU & Národní galerie Praha uvádí film Krzysztofa Kieślowského.

Datum:22. 08. 18
Cena:od 80 Kč
Čas:20:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

Rozšířená verze pátého televizního projektu Dekalog je variací na páté přikázání Desatera "Nezabiješ" a polemikou s morální oprávněností trestu smrti. Zaznamenává chladně promyšlenou vraždu bez motivu a stejně tak chladně promyšlenou a absurdní popravu. Prostřednictvím paralelní montáže konfrontuje osudy třech neznámých lidí, jejichž cesty se v jeden den náhodou protnou: nesympatického taxikáře, zasmušilého mladíka a optimistického čerstvého advokáta. V několika okamžicích se stanou součástí soudního procesu. Na MFF Cannes získal film Cenu poroty a cenu FIPRESCI.

S sebou: deky/přikrývky, vlastní čůčo, svačinu
Rezervace míst v den projekce od 12.00 na www.veletrzak.cz. V případě vyprodání vstupenek se 10 minut před začátkem projekce nevyzvednuté lístky vrací do prodeje na místě.

Vstupné: 80 (studenti) / 100 Kč

Letní retrokino na s...
Tel:
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: