Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
prosince

Komentovaná prohlídka expozice Praha Karla IV.

Dům U Zlatého prstenu

zpět na výpis akcí
 

Poznejte Prahu Karla IV. – jeden z historiků Muzea hlavního města Prahy Vás provede stálou expozicí zaměřenou na středověk, konkrétně na dobu Karla IV

Datum:13. 12. 18
Cena:250 Kč
Čas:17:30 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Expozice představuje císaře Svaté říše římské a českého krále Karla IV. jako ideového vůdce přestavby a rozšíření Prahy v panovnické centrum Evropy. Životní příběh císaře je spojen s výstavbou Nového Města, kterou vám přiblíží virtuální i fyzické modely jednotlivých objektů doplněné popisy nebo audio komentáři. Přestavbu tehdejší Prahy na nové mocenské sídlo dokreslují předměty ze sbírek Muzea hlavního města Prahy a dalších institucí. Rozvoj a velkolepost městské výstavby zachycují moderní videomappingy.

Každodenní život pražských obyvatel přibližují audiovizuální příběhy i dochované předměty jako jsou kožené boty, nádobí, kousky šatů. Audiovizuální projekce informuje o fungování správy jednotlivých pražských měst, o obchodu a řemeslech.

Pro ty nejmenší je navíc v přízemí domu U Zlatého prstenu připravena i samoobslužná herna. V té si děti mohou vyzkoušet život tehdejších pražských obyvatel.

 

Komentovaná prohlídka má omezenou kapacitu pro rezervaci nám napište na:  prsten@muzeumprahy.cz

Více informací najdete na: www.muzeumprahy.cz

 

Dům U Zlatého prsten...
Tel: 601 571 807
Týnská 630/6
Praha 1, 100 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: