Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
června

PRAGUE SUMMER NIGHTS

Classical Movements

zpět na výpis akcí
 

Classical Movements zahájí 18. července 4. ročník hudebního festivalu mladých umělců, PRAGUE SUMMER NIGHTS! 18. června-16. července v Praze a a Táboře

Začátek:18. 06. 18
Konec:16. 07. 18
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 00:00
Kategorie: kultura|klasika, hudba

Festival PRAGUE SUMMER NIGHTS se vrátí do Stavovského divadla s novou produkcí Figarovy svatby a Kouzelné flétny.

 

 

Tenorová superstar Lawrence Brownlee a ikonická mezzosopranistka Rosalind Plowright vystoupí se sborem Prague Summer Nights; virtuózní violoncelista Amit Peled a klarinetista Berlínské filharmonie Walter Seyfarth přijedou do Prahy, aby zahráli koncerty A. Dvořáka a W. A. Mozarta.

Festival Prague Summer Nights, který pořádá Classical Movements, byl poprvé v Praze představen v roce 2015 a následně oceněn českým tiskem pro jeho "kvalitní produkci" (Hospodářské noviny) a "sofistikovanost" (Prague Post). Hudební festival mladých umělců nabízí plnohodnotnou operu, orchestrální představení, koncerty komorní hudby, operní scény a kabaretní programy na historických místech, ve dvou nejkrásnějších městech České republiky, v Praze a v Táboře, v srdci Čech.

 

4. ročník festivalu Prague Summer Nights se koná od 18. června do 16. července 2018 a slibuje, že bude největším a nejvýznamnějším ročníkem od svého vzniku - 120 zpěváků, hudebníků, dirigentů, režisérů, zkušených klavíristů a uměleckých pracovníků z více než 20 zemí vystoupí v těchto dvou, na kulturu bohatých městech.

 

V návaznosti na úspěch posledních tří ročníků představí festival mladých umělců Prague Summer Nights 2018 inscenace dvou Mozartových nejoblíbenějších oper - Kouzelná flétna (Die Zauberflöté) a Figarova svatba (Le nozze di Figaro) - v nádherném Stavovském divadle, které je jediným dosud existujícím divadlem, kde W. A. Mozart působil.

 

Patrick Diamond, ředitel letní konzervatoře Yale (Yale Summer Conservatory) a profesor na Manhattanské škole hudby, bude řídit produkci Kouzelné flétny na letošním ročníku Prague Summer Nights 2018. Figarovu svatbu uvede ředitel operního divadla Vanderbilt a profesor hlasu na univerzitě Vanderbilt, pan Gayle Shay.

 

Brilantní tenorový zpěvák Lawrence Brownlee, ikonická mezzosopranistka Rosalind Plowright a hlavní učitelka Českého národního divadla Jelena Nosková podpoří vokální sbor Prague Summer Nights tím, že poskytnou mistrovské kurzy, výcvik a lekce.

 

 

Zbrusu nové Prague Summer Nights 2018 představí  první ročník vokální soutěže Prague Summer Nights: Young Artists Music Festival Vocal Competition v rámci hudebního festivalu mladých umělců. K panelu vážené poroty s Lawrencem Brownleem a Rosalindou Plowright se přidá také bývalá kritička klasické hudby deníku Washington Post, a New York Times, paní Anna Midgett.

 

 

 

Na již čtvrtou sezónu festivalu Prague Summer Nights, opět přijede pan Walter Seyfarth, klarinetista Berlínské filharmonie, který vůbec poprvé zahraje klarinetový koncert W.A. Mozarta v A-dur ve Stavovském divadle, kde tento kousek zahrál premiérově v roce 1791 vídeňský klarinetista Anton Stadler.

 

Podruhé se do Prahy na Prague Summer Nights vrátí Amit Peled, aby zopakoval představení Dvořákova koncertu pro violoncello v B -moll. Přicestuje opět s historickým violoncellem Goffriller z roku 1733 od Pabla Cásala, kterému přenechala osobně Marta Casal Istomin. Amit Peled vystoupí v Dvořákové sále v Rudolfínu, kde zahraje na tentýž nástroj na stejném místě, kde v roce 1937 Pablo Casal zahrál vlastní představení s Českou filharmonií a Georgem Szellem.

 

Na pódiu v krásně restaurovaném Stavovském divadle bude umělecký ředitel festivalu John Nardolillo dirigovat orchestr Prague Summer Nights a Beethovenovu Symfonii č. 5. a koncert v Dvořákově síni Rudolfína bude dirigovat Dvořákovu Symfonii č. 9 v E-moll (Nový svět). V Tábore bude maestro Nardolillo dirigovat orchestr v Sibeliusově symfonii č. 2 v D-moll. Dirigent John Nardolillo vedl více než 30 předních amerických orchestrů. Stál před dirigentským pultem v koncertních síních po celém světě, včetně Carnegie Hall v New Yorku. O jeho práci psaly New York Times, Washington Post, Boston Globe i významné hudební magazíny.

 

 

 

Nedávno jmenovaný profesor opery a hudební ředitel divadla Eastman Opera, pan Timothy Long přijede do Prahy v rámci festivalu dirigovat produkci Kouzelná flétna, stejně jako bude spolupracovat s našimi asistenty dirigentů.

 

Kromě tohoto Prague Summer Nights 2018 oslaví světovou premiéru uznávaného skladatele a kritika Grega Sandowa a jeho nejnovějšího smyčcového kvartetu 'The Remembered Song', který zadal Eric Daniel Helms New Music program pro žáky komorních hudebních souborů festivalového orchestru Prague Summer Nights a Tucson Symfonický koncertní mistr Lauren Roth. Prague Summer Nights smyčcoví hudebníci budou pracovat přímo s panem Sandowem na přípravě i představení jeho díla.

 

Josef Špaček, koncertní šéf České filharmonie a Ladislav Kozderka, hlavní trumpetista České filharmonie, se vrátí na Prague Summer Nights 2018, aby uvedli instrumentální mistrovské kurzy a komorní koučingy.

 

"Náš festival Prague Summer Nights je skutečně jednou z předních škol pro mladé umělce a hudebníky svého druhu," říká Neeta Helms, zakladatelka a předsedkyně společnosti Classical movements, která je pořadatelem Prague Summer Nights. "S tak intenzivní průpravou z odborné školy Prague Summer Nights, která připravuje naše mezinárodní obsazení studentů, aby vystoupili ve všech těchto výjimečných místech v srdci Evropy, ve stopách velkých skladatelů, festival Prague Summer Nights byl pečlivě navržen tak, aby poskytoval dokonalý učební plán a koncertní zkušenost pro zpěváky a hudebníky z konzervatoře. "

Stavovske divadlo
Tel:
Železná
Praha, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: