Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
února

Vnitřní slunce - Premiérový víkend

Artcam

zpět na výpis akcí
 

Rozvedená umělkyně Isabelle, v podání okouzlující Juliette Binoche, hledá životní lásku. 

Začátek:22. 02. 18
Konec:25. 02. 18
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Své naděje ale vkládá do mužů, kteří jsou spíše opakem tohoto ideálu. Režisérka s bravurou sobě vlastní neprezentuje plynulý příběh, ale odhaluje pouze ty nejvýmluvnější pasáže z Isabellina života, které dohromady skládají osobnost nerozhodné, neurotické, ale přesto stále neodolatelně šarmantní ženy, která až na samém konci prozradí divákovi, co je jejím vodítkem k nalezení „toho pravého“.

Claire Denisová (1948, Paříž) strávila dětství v koloniální Africe. Ve Francii začala studovat ekonomii, pak ale přešla na filmovou školu IDHEC. Pracovala jako asistentka režie u J. Rivetta, W. Wenderse či J. Jarmusche. Debutovala v roce 1988 filmem Chocolat (Čokoláda), který byl uveden v soutěži MFF v Cannes. V Karlových Varech byly představeny její snímky Nemůžu spát (1994), Nénette a Boni (1996 – Zlatý leopard na MFF v Locarnu), 35 panáků rumu (2008) a Sama v Africe (2009). Na Berlinale se promítal snímek Beau travail (Dobrá práce, 1999). Známý je rovněž erotický horor Miluji tě k sežrání (2001) a povídkový projekt Dalších deset minut II (2002), pro nějž vytvořila segment Vers Nancy. Poslední dva celovečerní hrané filmy Les salauds (2013) a Vnitřní slunce (2017) měly premiéru v Cannes.

Režie: Claire Denis
Předloha: Roland Barthes (kniha)
Scénář: Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Kamera: Agnès Godard
Hudba: Stuart A. Staples
Hrají: Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Valeria Bruni Tedeschi, Nicolas Duvauchelle, Josiane Balasko, Xavier Beauvois, Alex Descas, Bruno Podalydès, Paul Blain, Philippe Katerine, Laurent Grévill, Sandrine Dumas, Claire Tran

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: