Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
února

Syn pouště – Cestovatel a fotograf Alois Musil

Akademie věd České republiky

zpět na výpis akcí
 

Výstava Syn pouště představuje unikátní výběr fotografií světoznámého orientalisty, cestovatele a spisovatele prof. Aloise Musila.

Začátek:21. 02. 18
Konec:12. 04. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie


Výstava Syn pouště představuje unikátní výběr fotografií světoznámého orientalisty, cestovatele a spisovatele prof. ThDr. Alois Musila, dr. h. c., z přelomu 19. a 20. století. Jeho fotografie z cest po Orientu zasluhují pozornost, jsou totiž osobitým obrazovým zápisníkem vědce, který je pořizoval především pro dokumentační účely; teprve posléze posloužily jako ilustrace jeho četných knih a pojednání. Dílo A. Musila, které plně náleží do vizuální interpretace Blízkého východu, zachycuje daná území na prahu změn 20. století.

Akademie věd České r...
Tel: 221403111
Národní 3
Praha 1, 11720
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: