Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
února

Můj šálek Kafky. Židovský humor v kresbě a grafice J...

Galerie Roberta Guttmanna

zpět na výpis akcí
 

Výstava grafika a ilustrátora Jiřího Slívy představí řadu kreseb, barevných litografií, leptů, pastelů a obrazů. 

Začátek:21. 02. 18
Konec:09. 09. 18
Cena:40 Kč
Čas:09:00 - 16:30
Kategorie: kultura|galerie

Výstava grafika a ilustrátora Jiřího Slívy v galerii Roberta Guttmanna v Židovském muzeu v Praze představí řadu kreseb, barevných litografií, leptů, pastelů a obrazů na jeho oblíbená témata inspirovaná židovským humorem, ilustracemi děl Franze Kafky, osobností Sigmunda Freuda, pražským Golemem, židovskými symboly a biblickými motivy. Vedle těchto témat Jiří Slíva po léta ilustruje knihy česko-izraelské spisovatelky Ruth Bondyové, které jsou věnovány jazyku a tradicím českých Židů. Výstavu doplní Slívovy kreslené variace na prostředí kaváren a autorské knihy kresleného humoru, z nichž mnohé vyšly i v zahraničí. Charakteristickým rysem Slívova humoru je absurdita, kombinace zdánlivě zcela nesouvisejících jevů a předmětů v nových souvislostech, které jsou zdrojem nečekaného překvapení, osvobozujícího naše myšlení z navyklých a zaběhaných kolejí. Otevírají tak před námi nový svět, v němž je všechno možné a kde vše současně ztrácí i získává nový smysl. Mnohé prvky Slívovy poetiky nám připomenou klasiky moderního umění, jehož jsou absurdní humor, ironie a nonsens neodmyslitelnou součástí.

Galerie Roberta Gutt...
Tel: 222 317 191
U staré školy 153/3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: