Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
prosince

Charta story. Příběh Charty 77

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Při příležitosti 40. výročí podpisu Prohlášení Charty připravila Národní galerie v Praze novou expozici Charta Story.

Začátek:03. 12. 17
Konec:13. 01. 19
Cena:od 120 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Datum konání: 14.03.2017 - 13.01.2019
Místo konání: Salmovský palác

Při příležitosti 40. výročí podpisu Prohlášení Charty připravila Národní galerie v Praze ve spolupráci s Archivem Jana Patočky, Knihovnou Václava Havla, Libri Prohibiti a dalšími novou expozici Charta Story.Výstava Příběh Charty je připomínkou čtyřicátého výročí Charty 77, neformální občanské iniciativy, kritizující nedodržování lidských a občanských práv. Na příběhu Ivana Jirouse – básníka, výtvarného kritika, představitele českého undergroundu – dokumentovaném fotografiemi, písemnostmi i osobními věcmi, autoři výstavy představují, společně s historickým zhodnocením Petra Blažka a Veroniky Tuckerové, životní osudy lidí z různých společenských okruhů, jejichž spojnicí bylo souznění s duchem textu Charty a kteří byli jejími signatáři.

V rámci výstavy jsou představeny také fotografie Jiřího Bednáře, Jaroslava Brabce, Michaela Duse, Bohdana Holomíčka, Jana Kašpara, Jaroslava Kukala, Ivana Kyncla, Ondřeje Němce, Viktora Stoilova, Oldřicha Škáchy i dalších fotografů, které zachycují dobovou atmosféru a dění v tzv. neoficiální kultuře.

 

Národní galerie
Tel: 224 301 122
Hradčanské náměstí 2
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: