Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
ledna

Promítání filmu Kwiekulik a diskuse s umělkyní Zofií...

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Zofia Kulik (1947) je polská umělkyně zabývající se objekty, fotografií a performancí. 

Datum:12. 01. 17
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 18:30
Kategorie: kultura|galerie, kina

Vystudovala sochařský ateliér na Akademii výtvarných umění ve Varšavě. V 70. a 80. letech spolupracovala s Przemyslawem Kwiekem v autorské dvojici Kwiekulik. Stejnojmenný film od filmařek Joanny Turowicz a Anny Zakrzewska dokumentuje přípravu monografické retrospektivy této umělecké dvojice. Zásadní charakteristikou díla Zofie Kulik je použivání dokumentace svých vlastních uměleckých děl či motivů, které již ve své práci použila. Je jednou z nejvýznamějsích současných polských umělkyň, nevyhýbá se feministickým a genderovým otázkám. Vystavovala na mnoha významných světových přehlídkách umění a v galeriích: například v roce 1997 reprezentovala Polsko v rámci Benátského bienále, v roce 2004 měla samostatnou výstavu From Siberia to Cyberia 1998-2004 v Zacheta National Gallery (Varšava), její práce byly součástí skupinové výstavy Grammar of Freedom / Five Lessons - Works from the Arteast 2000+ Collection v Garage Museum of Contemporary Art, Moskva (2015) aj.

KWIEKULIK, 49 min., 2011, PL, Joanna Turowicz a Anna Zakrzewska

Projekce v rámci výstavy TŘETÍ MYSL. Jiří Kovanda a (Ne)možnost spolupráce. 

Film v původním polském znění s anglickými titulky, diskuze s umělkyní bude polsky s překladem do češtiny. Vstup ZDARMA.

 

Veletržní palác
Tel:
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: