Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
června

Kino Stalin — Million Dollar Baby

Stalin

zpět na výpis akcí
 

Zveme vás na promítání v rámci série ”Americké filmové léto” ve spolupráci s Americkým centrem.

Datum:13. 06. 23
Cena:Zdarma
Čas:21:30 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Tuto sezónu zahájíme oscarovým snímkem Million Dollar Baby. Film bude uveden v angličtině s českými titulky a potrvá 127 minut.

Stárnoucí a osamělý Frankie Dunn trénuje mladé a nadějné boxery ve své zapadlé tělocvičně. Zdá se, že nemá v ničem štěstí. Marně se pokouší usmířit se svou dcerou, stejně se mu nedaří dovést své svěřence až k mistrovskému zápasu. Okolo ringu Dunnovi pomáhá Eddie Scrap Dupris, bývalý boxer a kamarád. V okamžiku, kdy Frankieho poslední boxerský talent uteče k jinému manažerovi, objeví se v tělocvičně Maggie Fitzgeraldová. Odstrkovaná a naštvaná Maggie touží po tom, aby jí někdo konečně věřil. Moc dobře ví, že cesta k boxerské slávě je vystlána hlavně tvrdým tréninkem a nepříjemnými zážitky. Přestože ji Dunn trénovat nechce, postupně si jej ona svou houževnatostí získá…

Působivé drama natočil jeden z nejlepších amerických režisérů současnosti –Clint Eastwood (Dokonalý svět, Madisonské mosty, Absolutní moc, Vesmírní kovbojové, Tajemná řeka). Ten zde také ztvárnil jednu z hlavních rolí. Scénář vznikl podle povídek dlouholetého ringového pomocníka, píšícího pod pseudonymem F. X. Toole. Snímek získal v roce 2004 čtyři Oscary: za nejlepší film, nejlepší režii, nejlepšího herce ve vedlejší roli (Morgan Freeman) a nejlepší ženskou roli (Hilary Swank).

Akce je pořádána ve spolupráci s Americkým centrem v Praze

Stalin
Tel: 731 936 327
Letenské sady
Praha 7
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: