Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
června

Tance univerzálního míru na Vyšehradě

Sdružení pro Tance dávných tradic

zpět na výpis akcí
 

Pojďte si užít pohodové odpoledne! Pojďte tančit! Skrz kruhové tance ochutnáme světové tradice a dotkneme se sami sebe.

Datum:18. 06. 23
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 20:00
Kategorie: kultura|koncerty, ostatní

Pojďte si zatančit! Srdečně vás zveme na setkání s kruhovými Tanci univerzálního míru, které se tančí po celém světě včetně České republiky a dnes si je užijeme v krásném prostoru Vyšehradské louky. 

Co to jsou kruhové Tance univerzálního míru nebo také někdy nazývané Tance dávných tradic?

 

Od začátku časů se lidé setkávali v tancích a hudbě, při rituálních příležitostech i jen tak během běžných dní. Společný prožitek tmelil společnost a umožnil jedinci dotknout se vlastní duše. Z naší moderní společnosti však toto propojení vymizelo (k naší škodě). S Tanci dávných tradic toto kouzlo obnovujeme :) Pojďte si vyzkoušet, zažít nebo se jen tak podívat, jak spojení hudby, slov a pohybu může být uvolňující, relaxující i energií nabíjející. Skrze kruh se propojíme vcelku i dotkneme své jedinečnosti. Všechno, co si vaše duše žádá! :)

 

Jak se tančí? Zvládne to každý!

 

Především - každý tanec se učí až na místě. Melodie slova i pohyby jsou jednoduché, opravdu pro každého. Není k nim třeba žádná hudební ani taneční zkušenost, každý je vítán. Tanec tzv. vede dance leader, který vše vysvětlí, ukáže. I my, průvodci, se také učíme s každým tancem znovu a znovu, protože každý okamžik (nejen) v tancích je jedinečný a neopakovatelný. Melodie i kroky jsou velice jednoduché, opravdu není třeba žádný strach nebo mít nervy. Naopak, brzy zjistíte, že když vypojíte hlavu a ponoříte se do hudby a jednoduchých slov, energie kruhu se spojí, kruh vás povede a začnou se dít zázraky - nebo nás navštíví alespoň drobné okamžiky klidu, uvolněnosti a radosti :-)

 

TANEČNÍ BLOKY:

 

Začátky tanečních bloků jsou ve 14:00, 16:15, 18:00 hod

 

Přijít lze i jen třeba na jeden blok. 

 

S SEBOU:

 

Mezi bloky bude prostor na společný piknik, odpočinout si, popovídat nebo jen tak v tichu zažít prožité. Doporučujeme proto s sebou pohodlné oblečení, deku, pití, nějaké občerstvení.

 

----

Kořeny tanců

 

Tance dávných tradic, neboli také tance univerzálního míru vznikly v 60. letech v San Francisku, v době hippies (skrz učence Samuela Lewise), v době intenzivní víry ve svobodu a lepší svět - tuto esenci si tance drží dodnes. Tance čerpají ze spirituálních tradic Země a od té doby se pro svou jednoduchost a zároveň hloubku rozšířily do celého světa, přičemž stále vznikají nové tance - máme dokonce již i české. 

 

Centrem Tanců v České republice je seberozvojové Centrum Nesměň v Jižních Čechách www.centrum-nesmen.cz. Dnešní akci na Vyšehradě pořádají nadšenci a milovníci tanců z celé České republiky. 

 

Web pro více info o Tancích www.tancime.cz

 

FB událost Tanců na Vyšehradě https://www.facebook.com/events/224842593591857/

 

TĚŠÍME SE NA VÁS A SPOLEČNÝ ZÁŽITEK!

www.tancime.cz
Tel:
Vančurova 1813
Tábor
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: