Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
března

Fresh Memories: The Look

Centrum současného umění DOX

zpět na výpis akcí
 

Dokážete pohlédnout do očí těm, kterým válka zničila domovy a vyhnala je z nich?

Začátek:22. 03. 23
Konec:04. 06. 23
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: kultura|vizuální umění

Krátký, česko-ukrajinský snímek Fresh Memories: The Look přenáší diváky skrze virtuální realitu do rozbombardovaného Charkova. Zde se tváří v tvář setkávají s místními obyvateli zasaženými válkou.

Centrem zájmu Fresh Memories: The Look jsou příběhy obyčejných lidí postižených ruskou invazí na Ukrajinu. Charkov je jedním z válkou nejvíce postižených měst v rámci celé Ukrajiny. Diváka film přenáší právě do jeho ruin, na hřiště, do nemocnice, zničeného bytu, kde mu do očí dlouze hledí místní obyvatelé. Podobnost s performancí The Artist Is Present světoznámé konceptuální umělkyně Mariny Abramovič přitom není náhodná. Pohledem z očí do očí divákovi předávají aktéři silné emoce. Zážitek navíc umocňuje to, že vše se odehrává beze slov, pouze za autentických zvuků nemocničních přístrojů nebo dětí hrajících si na hřišti, přestože všude okolo jsou pouze ruiny.

Co v nás může probudit jednoduchý pohled? Zoufalství, smutek nebo naději?

Film natočili režiséři Ondřej Moravec a Volodymyr Kolbasa v produkci kreativního studia Brainz Immersive.

Jak to funguje? VR instalace je součástí našeho výstavního prostoru, navštívit ji můžete kdykoliv během otvírací doby galerie. S nasazením VR brýlí pomáhají divákům kustodi a instruují je o jejich používání.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: