Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
března

Roberto García-Roa - fotografie

Czech Photo Centre

zpět na výpis akcí
 

Výstava fotografií k ochraně přírody fotografa Roberto García-Roa ze Španělska. Vernisáž 8.3. od 18:00. Autorská prezentace 9.3. od 18:00.

Začátek:08. 03. 23
Konec:02. 04. 23
Cena:od 50 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Czech Nature Photo již tradičně zahájí výstava zahraničního porotce. Tentokrát do galerie Czech Photo Centre zavítá fotograf Roberto García-Roa ze Španělska, který zde představí své čtyři projekty. Ty se různými způsoby a přístupy zabývají ochranou přírody. Vernisáž se uskuteční 8. března od 18.00. Následující den 9. března v 18.00 se bude konat autorská prezentace – Může fotografie v době klimatické krize něco změnit?

První z vystavených projektů má název Na pokraji vyhynutí a dokumentuje úsilí Centra pro ochranu šimpanzů v Guineji. Dále následuje cyklus Lidé a příroda, který se věnuje tomu, jak člověk jako jediný druh na světě může ovlivnit osud ostatních živých organismů na Zemi. Třetí soubor je nazvaný Ostatní fauna, jeho cílem je dosáhnout pozitivní změny ve vnímání zvířat, jako jsou hadi, žáby, ještěrky a členovci, kteří nejsou u veřejnosti příliš oblíbení. Poslední soubor Nejistá budoucnost připomíná důležitost Antarktidy, která je životně důležitá pro zdraví globálních ekosystémů, ale lidská chamtivost si na ní vybírá svou daň.

Roberto García-Roa ve své profesní dráze využívá fotografii jako jeden z nejsilnějších prostředků, jak probouzet empatie k přírodě. Jeho práce se snaží nejen nabídnout umělecký pohled na to, čím žije, ale také vytvořit atraktivní a silné spojení mezi společností a přírodou. Za tímto účelem spojuje sílu obrazů s příběhem anebo s vědeckými poznatky, které se za nimi skrývají. Tím otevírá nové cesty porozumění mezi kulturou vytvářenou námi jako lidskými bytostmi a naší úlohou coby klíčového druhu pro udržení a ochranu naší planety.

Výstava vznikla ve spolupráci se společností Canon, Roberto García-Roa je ambasadorem značky.

Výstava bude zahájena vernisáží 8. března od 18:00. Následující den 9. března bude od 18:00 probíhat autorská prezentace. Samotná výstava potrvá od 10. března do 2. dubna. Otevírací doba: úterý až pátek vždy od 11.00 do 17.30 hodin a o víkendu od 10.00 do 18.00 hodin. Základní vstupné činí 100 a snížené 50 korun. Galerie Czech Photo Centre se nachází 100 metrů od stanice metra Nové Butovice na adrese Seydlerova 2835/4, Praha 5.

Základní informace

Název výstavy: Výstava fotografií k ochraně přírody

Autor: Roberto García-Roa
Místo: galerie Czech Photo Centre (100m od stanice metra Nové Butovice)
Doba trvání výstavy: 10. 3. - 2. 4. 2023
Vernisáž výstavy: 8. 3. od 18h
Autorská prezentace: 9. 3. od 18h
Autorská prezentace proběhne zdarma! Platí se pouze vstup na výstavu.

Czech Photo Centre
Tel: 608875556
Seydlerova 2835/4
Praha 5 - Stodůlky, 15800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: