Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
prosince

Tititi – hračky a objekty

Uměleckoprůmyslové museum v Praze

zpět na výpis akcí
 

Tititi je značka, kterou založila v roce 2019 Tereza Talichová a která se od té doby stihla prosadit v oblasti současného českého designu pro děti. 

Začátek:07. 12. 22
Konec:26. 02. 23
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba
úterý 10 – 20 h
středa až neděle 10 – 18 h
pondělí zavřeno

Tititi je značka, kterou založila v roce 2019 Tereza Talichová a která se od té doby stihla prosadit v oblasti současného českého designu pro děti. Zaměřuje se na autorské malované dřevěné figurky, zosobňující individuální formou množství různých typů lidí, umělců či dramatických postav z divadelních nebo literárních děl, nahlížených hravou optikou a se zaujetím pro detail. Každá z postav vzniká nejprve soustružením těla figurky ze dřeva (smrk, dub, lípa). Až na výjimky jde o souměrný, vertikální tvar, individualizovaný podle navrženého profilu (siluety) a následně dokončený autorskou malbou. Drobné objekty vycházejí z autorčiny volné tvorby, především z figurálních kreseb, akvarelů a olejomalby. Charakterem se tyto práce řadí do oblasti užitého umění, ačkoli účel samotného díla je pouze na rozhodnutí majitele – děti si s nimi hrají, dospělí je užívají jako interiérový doplněk. Autorská tvorba Terezy Talichové není prvoplánově myšlena jako hračka, ale může se jí stát.

Uměleckoprůmyslové m...
Tel: 778 543 902
17. listopadu 2
Praha, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: