Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
září

Fotograf Festival: Nikdo sem nepatří víc než vy

Národní galerie - Veletržní palác

zpět na výpis akcí
 

Ústřední výstava Fotograf Festivalu ve Veletržním paláci Národní galerie Praha.

Začátek:23. 09. 22
Konec:08. 01. 23
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Vstup na výstavu je zdarma.

Ústřední výstava Fotograf Festivalu ve Veletržním paláci Národní galerie Praha představuje umělecké strategie, které zpochybňují konstrukci a manipulaci nacionalistických narativů pro politické účely. Díla umělců a umělkyň ze zemí střední Evropy zachycují nedávný vývoj a jeho historickou podmíněnost, vliv institucí, napětí mezi lokálním a globálním děním či vzdor vůči ideologiím, které prosazují ideu kolektivní subjektivity jakožto stejnorodé skupiny lidí. Na základě konceptu chronopolitiky výstava zpochybňuje politické tendence, jež vytváří představu vývoje od sjednocené a neposkvrněné minulosti k idealizované budoucnosti, kterou je nutné ochraňovat před hrozbami diverzity, genderové uvědomělosti a emancipací marginalizovaných skupin. Zdánlivě přirozený a nevyhnutelný stav věcí je umělci a umělkyněmi zobrazován jako podmíněný provázanými politickými, ekonomickými a církevními zájmy. Prezentovaná díla proto zachycují mechanismy, které ovlivňují prosazování diskriminujících opatření ve společnosti, ale také utvářejí strategie protestu, reprezentace a legitimizace za účelem hledání sjednocení společnosti ve společných rozporech.

Vystavující umělci a umělkyně
Norman Behrendt
Eiko Grimberg
Barbara Gryka & Filip Kijowski
Szabolcs Kisspál
Dori Lazar
Rafal Milach
Emilia Rigova
Anike Joyce Sadiq
Christina Werner
Jiří Žák
Michaela Nagyidaiová
Juliane Jaschnow

Kurátorky
Tereza Rudolf
Elisabeth Pichler
Markéta Mansfieldová

Národní galerie - Ve...
Tel: 224 301 122
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: