Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Co se děje v hlavě mladého člověka, který prožívá depresi?

Začátek:11. 11. 22
Konec:12. 02. 23
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: kultura|kina

Co se děje v hlavě mladého člověka, který prožívá depresi? A existuje cesta, jak se dostat z těchto stavů ven? O tom vypráví autobiografický animovaný snímek Tmání, který k zobrazení autentických zážitků využívá virtuální realitu. V tematické výtvarné instalaci v DOXu jsou návštěvníkům k dispozici čtyři VR brýle. Stačí si je nasadit, usednout do speciálních křesel a vydat se tak do vesnice jménem Tmání.

Na cestě do „temné noci duše“ provází diváky hlavní hrdina Ondřej. Spolu s ním se lidé prochází interaktivním příběhem, mohou se doslova dotknout jeho světa a podat hrdinovi pomocnou ruku. Film umožňuje na chvíli zažít a pochopit, jaké to je žít s touto nemocí, a jaké mechanismy mohou lidé s depresí využít, aby se cítili lépe.

Snímek Tmání režiséra Ondřeje Moravce, výtvarnice Báry Anny Stejskalové a producentky Hany Blaha Šilarové byl vybrán do soutěžní sekce Venice Immersive na MFF v Benátkách. Českou premiéru ohlásil film v soutěžní sekci na MFDF v Jihlavě.

DOX je první institucí, která nabízí projekce filmu Tmání široké veřejnosti. Uvedení snímku doprovází i speciální vzdělávací programy pro školy.

Jak to funguje? VR instalace je součástí našeho výstavního prostoru, navštívit ji můžete kdykoliv během otvírací doby galerie. Film promítáme vždy v celou a v půl, první projekce v 12.30 a poslední v 17.00. Obsazenost daného bloku zjistíte na místě.

Jak dlouho trvá? 25 minut

Jak je to se vstupným? Projekci je možné navštívit s platnou vstupenkou do galerie. Vstupenku si můžete zakoupit na místě nebo online.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: