Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
dubna

Kingdom Come Live - Orchestral Concert

O2 universum

zpět na výpis akcí
 

O2 universum brzo ovládne atmosféra středověku.

Datum:06. 04. 23
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

V hudebním provedení tady ožije idyla českých vesnic, chorály kostelů, velkolepost hradů i krev a špína krutých válek. To vše v podobě soundtracku jedné z nejúspěšnějších českých her, Kingdom Come: Deliverance.

S více než 4 miliony prodaných kusů patří Kingdom Come: Deliverance mezi jedny z nejúspěšnějších českých her vůbec. Dílo ze studia Warhorse, které založili veteráni herního průmyslu Daniel Vávra a Martin Klíma, dodnes sklízí mnoho kladných reakcí od recenzentů i aktivní hráčské komunity. Hra má na kontě i několik ocenění, jako je třeba Hra roku 2017 z prestižního festivalu Gamescom nebo ocenění za nejlepší herní design z akce Česká hra roku.

Těchto úspěchů hra dosáhla zejména díky silnému důrazu na realistické vyobrazení českých zemí 15. století, konkrétně období krátce po vpádu Zikmunda Lucemburského. V duchu realismu hra představuje i sociální poměry a styl boje tehdejší doby, což pro hráče a jeho hlavní postavu, prostého kluka z vesnice bez urozeného původu či rytířského výcviku, nevěští snadnou cestu.

Hráče touto cestou doprovází krásný dobový soundtrack z per skladatelů Jana Valty a Adama Sporky. Gregoriánské chorály, hospodské písně i válečné bubny ve hře znějí dle principu tzv. adaptivní hudby. V praxi to znamená, že jsou jednotlivé zvukové stopy rozděleny na více částí. Ty jsou schopny přecházet plynule jedna do druhé, a tak reagovat na změny v herní situaci bez toho, aby hráč znatelně uslyšel, že jedna skladba „končí“ a druhá „začíná“. To vytváří dynamický a intenzivní herní zážitek, který měl bezpochyby nemalý podíl na úspěchu hry.

Tuto nezapomenutelnou středověkou atmosféru si budou moci fanoušci vychutnat naživo v podobě velkolepého hudebního představení pod střechou O2 universa, které proběhne 6. 4. 2023.

O2 universum
Tel:
Českomoravská 2345/17
Praha 9, 190 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: