Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Projekce snímku Trainspotting v letním kině CAMPu.

Datum:16. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 22:40
Kategorie: kultura|kina

Hrdina kultovního románu Irvina Welshe i jeho stejně úspěšné filmové adaptace Mark Renton (Ewan McGregor) je vlastní volbou feťák a heroinu holduje i skupina jeho „přátel“: Spud, Sick Boy, Tommy a sociopat Begbie. Ať už je jejich revolta proti hodnotám měšťácké společnosti jakkoli podivná a sebedestruktivní, užívají si ji naplno, aniž by si uvědomovali její nevyhnutelné konce. Pak se ale Renton rozhodne s heroinem skončit – dokáže mu ovšem „normální život“ poskytnout stejné vzrušení jako pořádná dávka? Drogová scéna Edinburghu 80. let, stiženého ekonomickou krizí, se do druhého celovečerního filmu Dannyho Boylea (dále např. Pláž či Milionář z chatrče) promítla s autentickou syrovostí, kterou ovšem režisér dokonale vyvažuje černým humorem i surrealistickými akcenty. Nezapomenutelný je i soundtrack filmu, na kterém se podílely zářivé hvězdy britské kytarové a elektronické hudby poloviny 90. let (Blur, Primal Scream, New Order, Pulp). Skladba Born Slippy. NUXX od skupiny Underworld se navíc stala manifestem celé generace.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 51
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: