Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Osobitý učitel matematiky z Rumunska se rozhodne vyučovat studenty jinak a ze svého bytu. Hostem besedy bude soukromý učitel matematiky.

Datum:24. 06. 22
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: kultura|kina

 

UČIT

Osobitý učitel matematiky z Transylvánie se stává místním Donem Quijotem, když opustí konvenční vzdělávací systém a otevře si soukromou školu ve svém vlastním dvoupokojovém bytě.

Osobnost venkovského transylvánského učitele matematiky, který učí své studenty doma a ignoruje stávající učební osnovy, nám dává nahlédnout pod pokličku nejen rumunského školnímu systému, ale také rumunské společnosti jako takové. Svéhlavý starší muž se řídí slovy esejisty Constantine Noica, který věří, že v ideální škole by neměla probíhat klasická výuka, ale spíše by tam měli studenti chodit, aby se osvobodili od tyranie učení. Observační portrétní dokument sleduje dynamiku samotných lekcí, kde se vedle matematiky řeší i samotný problém vzdělávání a kde učitel působí jako postava otce.

 Dokumentární film z r. 2019, stopáž: 82 min

Režie, scénář, kamera: Alex Brendea   

Kinoskop Adventor
Tel: 602246404
Ječná 19
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: