Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
října

Hledání muchomůrek bílých na Malvazineckém hřbitově

Piána na ulici

zpět na výpis akcí
 

Michal Šanda vás zavede k místům, kde odpočívají osobnosti s touto dnes už legendární písní spjatí: Milan Hlavsa, Milan Koch, Egon Bondy

Datum:26. 10. 21
Cena:Zdarma
Čas:16:30 - 17:30
Kategorie: kultura|ostatní

Když jsme umisťovali náš první Poesiomat na hřbitov, přáli jsme si, aby se na tato místa lidé začali vypravovat obdobně jako do parku. Aby se chodilo častěji zavzpomínat na velké osobnosti, aby odněkud znělo jejich poselství i do dnešních dní.

Rádi bychom tuto naši myšlenku posílili, a tak jsme se rozhodli pořádat na hřbitovech akce. Chceme tam číst, vyprávět příběhy, pořádat koncerty, mše, slavit významná výročí. Nepřicházíme s ničím novým. Inspirovali nás slavnosti zmrtvýchvstání, které zde už od roku 1879 pravidelně pořádalo Družstvo svatého Václava. Jednalo se o pravidelné hřbitovní májové slavnosti. Tyto slavnosti byly ve své době velmi oblíbené a hojně navštěvované. Bude nám ctí, když se nám na ně podaří navázat.

Přijďte na naši první akci, kterou jsme nazvali Hledání muchomůrek bílých na Malvazineckém hřbitově. Uličkami s téměř 8 500 kamennými náhrobky vás bude provázet spisovatel Michal Šanda. Zavede Vás k místům, kde odpočívají osobnosti s touto dnes už legendární písní bezprostředně spjatí: Milan Hlavsa, Milan Koch, Egon Bondy. Pohřbeni jsou tu ovšem i další čeští velikáni, jako filosofové Ladislav Klíma, Jiří Němec, Milan Machovec, spisovatelé Jakub Arbes, Ondřej Sekora, Jiří Gruša, divadelníci Ferenc Futurista, Petr Lébl a další.

Provází spisovatel Michal Šanda a kavárník Ondřej Kobza

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: