Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
září

Den otevřených dveří Ministerstva financí

Ministerstvo financí ČR

zpět na výpis akcí
 

Dne 28. září 2021 již počtvrté otevře Ministerstvo financí své brány veřejnosti. Kromě komentovaných prohlídek na Vás čeká také bohatý program pro dos

Datum:28. 09. 21
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 17:00
Kategorie: kultura|ostatní

Těšit se můžete na ukázku zásahu celosvětově proslulých služebních psů Celní správy, výstavu historických bankovek a knihtisku nebo besedu ministryně financí Aleny Schillerové s exministrem financí Václavem Klausem. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě. Novinkou bude výstava zachycující minulost i přítomnost celnictví v českých zemích od středověku po současnost.

 V 13:00 jsme pro Vás ve spolupráci s divadelním spolkem Ty-já-tr připravili interaktivní představení s názvem „Peníze nerostou na stromech“. Od 14:00 na vás čeká diskuzní setkání exministra Václava Klause s ministryní financí Alenou Schillerovou nazvané Ministerstvo financí v proměnách času, které nabídne jedinečný pohled na proměny ministerské práce v průběhu 30 let od nejpovolanějších, tedy tehdejšího ministra a současné ministryně.

 Stejně jako předminulý rok si můžete zarezervovat termín prohlídky. Na prohlídky startující v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00 se můžete registrovat předem a vyhnete se tak riziku čekání. Rezervace na tyto prohlídky „v celou“ provádějte prostřednictvím emailu dod@mfcr.cz. Do e-mailu prosím uveďte své jméno, příjmení, čas vybrané prohlídky a počet osob. Ostatní termíny jsou přístupné bez rezervace. Komentované prohlídky budou probíhat v intervalech 15 minut.

 Upozorňujeme, že při vstupu na akci se bude nutné prokázat negativním testem na covid nebo certifikátem o provedeném očkování. 

Ministerstvo financí
Tel:
Letenská 15
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: