Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
června

KO-LABORACE

Pragovka Gallery

zpět na výpis akcí
 

Kontinuita rezidentských výstav vrámci Kolben Open zůstala nepřerušena. Pragovka otevřela rezidentskou výstavu KO-LABORACE!

Začátek:14. 06. 21
Konec:26. 08. 21
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění

Pragovka letos slaví 10 let na umělecké scéně a ke svým kulatým narozeninám si nadělila nejenbenefiční stream Kolben Open na podporu kultury, ale i velkou rezidentskou výstavu snázvem KO-LABORACE, která vznikla pod taktovkou kurátora Petra Vaňouse. Připravuje i obsáhlý katalog, který kromě shrnutí 10letého života ateliérůna Pragovce nabídne sondu do historie areálu a ohlédnutí za veškerými rezidentskými výstavami Pragovky včetně té poslední - KO-LABORACE. Rezidentská výstava KO-LABORACE pod kurátorským vedením Petra Vaňouse představuje na bezmála 2000 metrech čtverečních díla 51 rezidentů Pragovky, mezi nimiž jmenujme například Filipa Černého, Matouše Hášu, Anežku Hoškovou, Annu Hulačovou, Jakuba Janovského, Jiřího Matějů, Vladimíra Mertu, Karímu Al-Mukhtarovou, Pastu Onera, Davida Pešata, Janu Prekovou, ale i Adama Štecha. Tento námět se opírá rovněž o současnou společenskou situaci. Kolaboraci kurátor Petr Vaňous pojal jako entitu, kterou lze chápat (a prožívat) dvěma možnými způsoby. „Zatímco v angličtině jde o standardní označení běžného druhu spolupráce, v češtině název vykazuje jednoznačně rozporuplný význam, který pociťujeme negativně. „Kolaborace“ je sice spolupráce, ale s historickými asociacemi na činnost spojenou se zrádným, zrazujícím jednáním, či přímo se zradou (přiznanou či skrytou). Konotace názvu je tedy subversivní sama o sobě. Má sama vsobě umístěnou významovou rozbušku, pro každého ovšem jinak silnou,“ vysvětlil svůj záměr sám kurátor. Výstava KO-LABORACE je třetí z řady velkých rezidentských výstav pořádaných za účelem prezentace děl umělců, kteří dlouhodobě patří k umělecké komunitě Pragovky. První dva ročníky se odehrály pod kurátorským vedením Karla Srpa a stejně jako tato, byly spojeny suměleckou slavností Kolben Open určenou veřejnosti.

Pragovka Gallery
Tel: 734 230 963
Kolbenova 923/34
Praha 9
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: