Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
května

Kino CAMP: Annapolis, Giant City - online

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Online projekce. Annapolis, Giant City: předměstí s příslibem lepší budoucnosti. Zhlédněte film online z pohodlí svého domova.

Začátek:01. 05. 21
Konec:14. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Projekce jsou zdarma, ovšem počet zhlédnutí je limitován, tak nepropásněte ten svůj film!

Předměstí Linkeroever (Levý břeh) je výjimečnou součástí Antverp. Je to ale také místo zkoušené minulostí i osudem. Kdysi jej obklopovaly bažiny a zelo prázdnotou. To, že má nezaměnitelný genius loci a obrovský potenciál, věděl už v 18. století Napoleon. Velkolepé plány s ním měli i secesní architekt Henry van de Velde nebo Le Corbusier. A i když v 30. letech minulého století město vypsalo soutěž, z původních záměrů se nerealizovalo nic. Rozlehlá veřejná prostranství, velkorysé domy i úžasný tunelový komplex, který měl propojit pravý a levý břeh vzaly za své. Jediné, co se zachovalo, byla mapa ulic spolu se vzpomínkou na vyhlášenou restauraci s mušlemi místních pamětníků ještě z dob, kdy tu byla vesnička a všichni se mezi sebou znali. Současná podoba Levého břehu se nakonec zrodila z různorodých plánů a připomíná známou pohádku o pejskovi, kočičce a dortu. Betonové paneláky se nacházejí vedle malých vilek a rekreačních zón s výhledem na průmyslovou zónu a přístav. Široká otevřená prostranství a zeleň jsou stále nevyužity. Místní i architekti však doufají, že lepší časy oblast stále čekají.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: