Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
května

Kino CAMP: 143 Sahara Street - online

CAMP – Centrum architektury a městského plánování

zpět na výpis akcí
 

Online projekce. 143 Sahara Street: vřelé místo uprostřed nehostinné pouště. Zhlédněte film online z pohodlí svého domova.

Začátek:01. 05. 21
Konec:14. 05. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Projekce jsou zdarma, ovšem počet zhlédnutí je limitován, tak nepropásněte ten svůj film!

Jmenuje se Malika, žije sama, ale osamělá není. Svůj skromný příbytek ležící nedaleko oblasti El Ménia poblíž silnice N1, která spojuje severní část Alžírska s jihem, obývá víc jak dvacet let. A stěhovat se kvůli výstavbě benzinové pumpy s přilehlou restaurací rozhodně nebude. Malika je totiž fenomén a lidé ji znají široko daleko. Na místě „uprostřed ničeho a přitom všeho” jí společnost dělá její milovaná kočka s láskyplným jménem Mimi i náhodní cestující, kteří se v jejím bistru zastaví na čaj a kus řeči při putování vyprahlou Saharou. A i když nám toho o svém životě moc neprozradí, sama se zaujetím naslouchá nejrůznějším příběhům projíždějících motoristů i zbloudilých cizinců. Jako v biografu, usazená na bílé plastové židličce, v tichosti pozoruje a občasně trefně glosuje dění na zaprášené silnici. Dokument Hassena Fernhaniho zaujme především svou jednoduchou a přitom působivou formou vyprávění. Tempo filmu se přizpůsobuje dennímu rytmu života hlavní hrdinky. V duchu cinema verité tak režisér téměř nezasahuje do dění před kamerou. Vše, co se před ní odehraje, působí, jako by sem přivál a zase odvál rozvířený saharský písek.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: