Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
září

Dvořákova Praha 2021

Dvořákova Praha

zpět na výpis akcí
 

Čtrnáctým festivalovým ročníkem si připomene 180. výročí narození našeho světově nejuznávanějšího skladatele Antonína Dvořáka.

Začátek:06. 09. 21
Konec:24. 09. 21
Čas:16:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, hudba

Těšit se můžete na sólová vystoupení Joshuy Bella, Juliana Rachlina, Kita Armstronga nebo Sira Andráse Schiffa, který se představí nejen jako klavírista a dirigent, ale rovněž jako mentor mistrovského kurzu. Po dvou letech se do Prahy opět vrací Boris Giltburg, který zároveň přijal roli kurátora Komorní řady. K vrcholům festivalového programu patří také dvojí vystoupení Vídeňských filharmoniků pod taktovkou legendárního Herberta Blomstedta.

 

Čtrnáctým festivalovým ročníkem si rovněž připomene 180. výročí narození našeho světově nejuznávanějšího skladatele Antonína Dvořáka, jehož výjimečné kompozice budou zastoupeny v několika večerech celého festivalu včetně provedení jeho impozantního oratoria Svatá Ludmila v katedrále sv. Víta na Pražském hradě.

 

Roli rezidenčního orchestru vedle tradiční České filharmonie přijali také Bamberští symfonikové s Jakubem Hrůšou. Novinkou letošního ročníku je objednávka nové hudební kompozice přímo pro festival Dvořákova Praha. Můžete se tak stát svědky premiérového uvedení skladby Dvořák Airlines, kterou zkomponoval Lukáš Sommer. 

I letos naleznete v programu festivalu oblíbený Rodinný den nebo výlet, který je určen nadšeným příznivcům Dvořákova díla i jeho životního osudu s názvem Po stopách A. Dvořáka. Tento rok nás zavede na krásný zámek Maleč.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: