Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
dubna

Tribuna X10 - online

Divadlo X10

zpět na výpis akcí
 

Unikátní projekt založený na projevech význačných osobností české politiky a kultury, které ovlivnily svými veřejnými proslovy chápání skutečnosti.

Datum:22. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 18:15
Kategorie: kultura|divadla

Unikátní projekt Divadla X10 založený na projevech význačných osobností české politiky a kultury, které ovlivnily svými veřejnými proslovy chápání skutečnosti v krizových okamžicích české novodobé historie. Krizový okamžik lze chápat nejen negativně, jako počátek zhoršených poměrů (ekonomických, společenských, politických atd.), ale také pozitivně, jako výzvu k možnosti zásadní změny k lepšímu. „Krize“ jako rozhodující moment, ve kterém musíme razantně volit ze dvou možností. O dopadech této rozhodující volby však můžeme spíše spekulovat nebo věřit v její pozitivní vyústění. Slova exponovaných osobností, příslušníků politických elit, morálních vzorů i obhájců násilné akce, uměleckých buřičů i konformistů, národních hrdinů i kolaborantů pak mohou mít zásadní roli v individuálním rozhodování občanů.

Na základě regulérního losování vzniknou tvůrčí dvojice, které připraví video nahrávku příslušného projevu ve veřejném prostoru. Projekt začíná 8. 4. záznamem losování a bude pokračovat každý čtvrtek zveřejněním videa jednoho z proslovů zpracovaných režijně-hereckým tandemem. Celý projekt bude zakončen 23. 6. uvedením všech výstupů živě v rámci komponovaného večera přímo na jevišti Divadla X10.

Chceme tímto projektem reagovat na omezení divadelního provozu i současnou krizovou společenskou situaci, ve které jsou občané denně konfrontováni s nejrůznějšími prohlášeními a projevy. Prostřednictvím konfrontace s projevy novodobé české historie je možné nahlížet současnou krizi v širším kontextu, který odhaluje principy manipulace i podpory, sobectví a sounáležitosti, populismu i pravdivého pojmenování stavu věcí.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: