Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
29
dubna

Přízraky fašismu a války v díle Toyen - online

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

Kunsthistorička Barbora Bartůňková se ve své online přednášce zaměří na surrealistická díla Toyen, která byla reakcí na rostoucí hrozbu fašismu.

Datum:29. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 19:10
Kategorie: kultura|galerie

Jak se do tvorby Toyen promítala zneklidňující politická krize meziválečného období, která vyústila ve druhou světovou válku? Kunsthistorička Barbora Bartůňková se ve své přednášce zaměří na surrealistická díla Toyen, která byla reakcí na rostoucí hrozbu fašismu a utrpení válečných let. Působivá vyobrazení přízračných postav a imaginárních krajin budou prezentována v kontextu protifašistické tematiky v dílech dalších významných představitelů československé avantgardy. Přednáška tak představí jedinečné umělecké svědectví o boji proti politickému útlaku a násilí v třicátých a čtyřicátých letech 20. století.
Přednáška proběhne online na facebooku Národní galerie.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: